Evenimente

Conferință Recuperarea Anglisticii în România - Diseminare către publicul de specialitate

Conferință Recuperarea Anglisticii în România - Diseminare către publicul de specialitate

 Universitatea din București a organizat conferința Recuperarea Anglisticii în România, în cadrul proiectului PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015, realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române și finanțat prin Grant SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

  În cadrul conferinței au luat cuvântul Irina Grigorescu Pană, prof. univ. dr. la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București și specialist în domeniul literaturii engleze și americane, prof. univ. dr. Lidia Vianu și manager de proiect asist. dr. Eliana Ionoaia. Întâlnirea a inclus prezentarea obiectivelor și beneficiilor proiectului pentru publicul de specialitate.

  Obiectivul general al proiectului Recuperarea Anglisticii în România constă în protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar de circa 250 de volume și digitizarea acestora. Aceste obiecte de patrimoniu sprijină promovarea culturii și civilizației engleze în rândul publicului interesat prin intermediul creării unei baze de date și a unui website ce vor facilita accesul gratuit la aceste resurse.

Conferința s-a desfășurat miercuri, 30 martie 2016, începând cu ora 12:00, în Sala „Petre Antonescu”, parter, în incinta Facultății de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46.

RAR – Recuperarea Anglisticii în România - Conferinta lansare

RAR – Recuperarea Anglisticii în România - Conferinta lansare